+31 345 229 060 [email protected]

Het verhaal van algemeen directeur Niek van der Sluis…

Even voorstellen: mijn naam is Niek van der Sluis en nu algemeen directeur van VDS Inbuco BV gevestigd in Culemborg.

Mijn vader (Gijs van der Sluis) was werktuigbouwkundig opgeleid en startte vlak na de tweede wereldoorlog met het vervaardigen van machinale onderdelen voor de sigarenindustrie in Culemborg. Al snel vroegen partijen in de markt of hij geen stalen stoelen kon maken en zodoende werd hij autodidact meubelontwerper en werd de basis gelegd voor het 75 jaar succesvolle familiebedrijf Van der Sluis Stalen Meubelen.

Vanaf mijn middelbareschooltijd heb ik regelmatig gewerkt in vrijwel alle afdelingen binnen het familiebedrijf in vakanties en weekenden en twijfelde ik tussen een studie werktuigbouwkunde en bedrijfseconomie. Ik besloot tot studie bedrijfseconomie aan de Universiteit Brabant te Tilburg. Na meerderde jaren gewerkt te hebben als consultant voor diverse, voornamelijk productiebedrijven kreeg ik de gelegenheid aangesteld te worden bij het in nood zijnde metaalverwerkende bedrijf Furigas in Assen, waar ik werd aangesteld als financieel directeur. Na een forse reorganisatie kreeg ik de gelegenheid het bedrijf over te nemen en heb ik Furigas uitgebouwd tot marktleider in Europa voor metalen gasbranders voor HR-verwarmingsketels waarbij alle grote merken in Europa tot ons klantenbestand gingen behoren.

In 2001 heb ik het inmiddels in problemen verkerende familiebedrijf Van der Sluis Stalen Meubelen overgenomen en sturing gegeven aan de veranderingen in de markt. In 2020 heb ik dit bedrijf afgestoten aan de inmiddels grootste klant.

Nu wil ik mijn kennis en ervaring in industriële productie en ontwikkeling graag inzetten voor bedrijven in de maakindustrie. Dit doe ik door het dagelijks ondersteunen en adviseren van ons team dat verschillende klanten van VDS Inbuco BV ondersteunt op strategisch, financieel en operationeel gebied. VDS Inbuco beschikt over een groot netwerk van professionals en specialisten op allerlei deelterreinen die wij facultatief kunnen inzetten naast onze eigen medewerkers.