+31 345 229 060 [email protected]

Een nieuw idee of design omzetten tot verkoopbaar product is hartstikke leuk maar kan een erg uitdagend traject zijn! Er komt vaak net iets meer bij kijken dan je zou verwachten en vaak zorgt dit voor de nodige frustraties en vertraging in het proces. Om je te helpen hebben wij de meest gemaakte fouten hieronder op een rijtje gezet en daarbij wat tips om dit in de toekomst te voorkomen. ?

1.   Niet samenstellen van een programma van eisen

Maak een overzicht van de eisen waaraan je product of onderdeel moet voldoen. Dit kan van gespecificeerde materialen tot functionaliteiten tot gewenste afmetingen en afwerking. Hierdoor maak je het voor jezelf en de productie overzichtelijk en voorkom je dat je iets vergeet en het dus later nog moet toevoegen of in het ergste geval, helemaal opnieuw moet beginnen.

2.   Niet tijdig checken maakbaarheid design of onderdeel

Niet alles is in werkelijkheid produceerbaar! Heb je twijfels over de maakbaarheid van een detail of de gehele constructie? Laat het tijdig checken door productiepartners en voorkom dat er later nog iets aangepast moet worden.

3.   Wijzigingen doorvoeren zonder gevolgen te dubbelchecken

Er wijzigt vaak wel iets aan een onderdeel of product tijdens het ontwikkeltraject. Dit is niet erg, echter het aanpassen van een detail in een constructie kan grote gevolgen hebben voor onderliggende onderdelen. Dubbelcheck daarom altijd de nodige tekeningen en communiceer altijd alle wijzigingen met de nodige betrokken partijen!

4.    Het duurt veel langer dan gedacht     

Productontwikkeling is tijdrovend. Hoe complexer het product, hoe langer het traject. We hebben het vaker over maanden dan weken. Vraag de betrokken partners om indicaties voor elke stap in het proces zodat je hier rekening mee kan houden in de planning.

5.   Mijn kosten lopen te snel op waardoor ik nu over mijn budget heen ben

Productontwikkeling is vaak erg duur. Zorg dat je de juiste begrotingen laat maken voor elke stap in het ontwikkelproces (van tekenwerk tot prototype) zodat je weet waar je aan toe bent.  

Zeker weten dat de uitwerking van jou product of idee goed opgepakt wordt? Wij helpen je graag verder.