+31 345 229 060 [email protected]

Laat ik mij even voorstellen: mijn naam is Miel Pannekoek Loois en ik ben binnen VDS Inbuco hoofdverantwoordelijk voor de technische vraagstukken & projecten.

Na mijn studie productontwerp & interieur Architecture in Utrecht en Stockholm (afgestudeerd 1998) ben ik vrij snel voor de meubelindustrie gaan werken, eerst als zelfstandige designer/ontwikkelaar en prototype bouwer, echter niet veel later kwam ik in aanraking met de familie van der Sluis, waarna ik een open sollicitatie stuurde dat uiteindelijk leidde tot mijn aanstelling als verantwoordelijke voor de afdeling productontwikkeling en de testfaciliteit bij hun productiebedrijf in Culemborg, destijds genaamd van der Sluis Stalen Meubelen.

Van der Sluis Stalen Meubelen was gespecialiseerd in de productie van stoelen en tafels met als sterke basis hun afdeling metaalbewerking, (lassen, buigen, slijpen, poedercoaten) maar deze werd sterk aangevuld door een serieuze stoffeerderij en assemblage afdeling. Hier had ik veel contact met diverse klanten/merken uit de project en woonmarkt van de meubelindustrie wat zich door de jaren heen ook uitbreidde naar de zorgindustrie. Hierdoor heb ik mijn expertise op gebied van stalen constructies, stoffering en assemblage kunnen optimaliseren maar heb ik ook veel ervaring op kunnen doen met andere materialen en productie technieken. Denk hierbij aan het ontwikkelen en coördineren van buighout onderdelen, kunststof onderdelen of zelfs aluminium gietdelen en nog veel meer. Samen met mijn team van 4 man waren wij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en begeleiden van de in productie name van alle nieuwe producten en onderdelen van van der Sluis Stalen Meubelen. 

De 20+ jaren ervaring die ik ondertussen heb opgedaan in de maakindustrie hebben mij voornamelijk geleerd dat het voor veel verkooporganisaties zeer uitdagend is om een geheel (product) ontwikkeltraject of ander technisch vraagstuk efficiënt zelfstanding uit te voeren of op te lossen. Er ontbreekt simpelweg vaak de nodige technische kennis wat vaak gepaard gaat met zeer beperkte capaciteit. Logisch, want een verkooporganisatie wil zich graag kunnen focussen op waar ze het beste in zijn: verkopen. Het uitbesteden van een gedeelte of geheel van dit traject kan daarom veel voordelen opleveren voor deze organisaties. Ik help u samen met mijn collega’s bij VDS Inbuco graag om uw technische vraagstukken en projecten zo efficiënt mogelijk uit te werken en te begeleiden.