+31 345 229 060 [email protected]

“Van staal tot papierpulp en van computerchips tot koffie. Wereldwijd is er zo’n enorm tekort ontstaan aan grondstoffen – doordat tijdens de coronapandemie nauwelijks voorraden zijn aangelegd – dat de prijzen exploderen. Voor veel mkb-bedrijven in Nederland kan dat het einde betekenen.”

Mocht jij toevallig bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuw product of heb jij momenteel last van flinke stijgingen in inkoopprijzen van je onderdelen of producten, lees dan even snel dit nuttige artikel van de Volkskrant omtrent de stijging in prijzen van grondstoffen, de redenen en gevolgen hiervan!   

Het probleem met grondstoffen is natuurlijk dat deze op lange termijn steeds minder beschikbaar worden i.v.m. de constant stijgende vraag en afnemende beschikbaarheid…

Hoe ga je hier mee om als klant of producent? Je kan bijvoorbeeld denken aan het gebruik van andere type (duurzamere) materialen maar je kan ook overwegen om je product of proces nog eens goed te analyseren voor efficiëntere oplossingen waardoor je toch het gewenste prijs/kwaliteitsniveau kan blijven garanderen. 

Wij blijven dit soort ontwikkelingen en trends op de voet volgen om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen blijven informeren over de eventuele gevolgen en uitdagingen op zowel korte als lange termijn voor hun producten of processen! 

Ben jij benieuwd hoe wij jou hierbij kunnen helpen? Neem dan even contact met ons op!

Lees het artikel verder: Volkskrant